The time is aa 12:55:26
Hasselbackspotatis med smetana och löjrom

Lyxig Hasselbacks-potatis med löjrom och smetana

Hasselbackspotatis, där har du en klassiker som blivit modern igen i denna tilltuggsvariant. Krispigt och smöriga, med löjrom och smetana på toppen.

Hasselbackspotatis med löjrom och smetana

Ingredienser:
  • 12 st små potatisar, grovt skrubbade
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 50 g smält smör
  • 1,5 msk ströbröd
  • 60 g löjrom (eller annan rom)
  • 6 msk smetana
  • 0,25 knipp dill
  • 0,25 st rödlök finhackad
Så här gör du:
  1. Sätt ugnen på 225°C.

  2. Skala potatisen. Skär den i tunna skivor, men inte helt igenom. Lägg potatisen i en träslev så ligger den stadigt och du skär inte itu den av misstag.

  3. Ställ potatisarna med den skårade sidan upp i en ugnsform.

  4. Krydda med salt, peppar. Pensla potatisarna med smält smör. Strö på ströbrödet.

  5. Tillaga potatisarna i mitten av ugnen 30–40 minuter tills potatisarna är krispiga och gyllenbruna. Ös då och då med smöret.

  6. Toppa med smetana, löjrom, fint hackad rödlök, och garnera med dill.