Här serverar vi en rostad rotselleri som en magisk förrätt med ölvinägrett och brynt hasselnötssmör.
Rotselleri är en rotfrukt med ganska kraftig smak som vid rostning i ugn får en mindare och lite sötare smak. Det går enkelt att skala den knöliga rotsellerin med en potatisskalare eller kniv.
ROSTAD ROTSELLERI:
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta rotsellerin noga och skiva rotsellerin i tjocka skivor, cirka 2 cm.
Lägg på en plåt och klicka på smöret . Krydda med salt och peppar.
Rosta i mitten av ugnen ca 40 minuter. Vänd skivorna efter halva tiden.
BRYNT HASSELNÖTSSMÖR:
Lägg hasselnötterna i en kastrull med smöret. Låt det brynas under omrörning tills smöret skummat och doftar nötigt.
ÖL-VINÄGRETT
Blanda alla ingredienser till en vinägrett och smaka av med salt och peppar.
SERVERING:
Blanda grönkål med schalottenlök och ölvinägrett.
Lägg en skiva rotselleri på en tallrik. Lägg på grönkålssalladen (se tidigare steg). Häll över brynt hasselnötssmör och grovhackade hasselnötter.