Moules frites kan göras i många olika varianter, i Eriksbergs använder vi alkoholfri öl, äpple och rökt sidfläsk. Det smakar fantastiskt!
Skär fläsket i fina små tärningar. Stek fläsket och spara fettet till längre fram i receptet.
När fläsket steker kan du bland pepparrotsmajonnäsen. Blanda majonnäs med riven pepparrot, smaka av så den blir så som du vill ha den.
Skölj musslorna och dra bort "skägget". Se till att tvätta musslorna. Skölj under vatten och skrubba ordentligt med borste och släng musslor som är trasiga. Musslor som är öppna kan man testa genom att knacka i köksbänken. Om musslorna stänger sig är de okej, annars ska de slängas.
Skala och finhacka schalottenlök. Tärna moroten fint.
Dela äpplet i 4 delar och avlägsna kärnhuset och skiva äppelbitarna.
Fräs lök,morot och äpple i en stor kastrull utan att de tar färg, använd fettet du sparade tidigare i receptet.
Tillsätt musslor och öl. Vänd runt och låt ölet koka upp. Lägg på ett lock och låt koka ca 4 minuter, skaka kastrullen då och då. Häll på grädde och vinäger, smaka av med salt och vitpeppar. Vänd ner persiljan.
Servera musslorna tillsammans med pommes frites och pepparotsmajonnäs.