En god historia signerad Henrik Norström och Gastronomi Sverige.
1. Plocka några fina dragonblad till garnering. Lägg i isvatten, lyft upp på torrt papper och ställ fuktigt och kallt.
3. Mixa oljan ca 3 min. Häll sedan dragonoljan i ett kaffefilter och låt den sakta rinna igenom.
4. Majonnäsen. Lägg äggula, senap och vinäger i kannmixer, tillsätt dragonoljan i jämn stråle under mixning (spar 2–3 msk olja till tallrik). Om majonnäsen blir för tjock, späd med lite vatten. Smaka av med salt och peppar och lägg majonnäsen i en spritspåse.
5. Förväll bondbönorna i 1 min, lägg i isvatten. Tag av skalen.
6. Skär svampen i 12 jämnstora bitar och gösfilen i 8 jämnstora bitar.
Vid servering: Salta och krydda gösbitarna. Spishalstra gösen hastigt med lite olja stryket på ytan, på häll eller i en jättevarm stekpanna. Stek fisken klar i 120 grader varm ugn till en kärntemperatur på 50 grader. Stek svampen i ”krusat” smör, lägg i svampen när smöret tystnar. Stek svampen gyllengul och krydda. Värm bondbönorna i ånga eller sjud hastigt i vatten, smaka av med salt och peppar. Servera fisken med nystekt svamp, bönor, dragonmajonnäs, dragon och dragonolja.