The time is aa 18:26:28

Strömming med brynt smör och kapris

Cook-a-long med Sebastian Gibrand

Så här gör du Strömming med brynt smör och kapris

Ingredienser:
  • 4 st Strömmingsflundror
  • 2 st Ägg
  • 2 dl Mjöl
  • 4 dl Ströbröd
  • Salt
  • Smör till stekning
  • Olja till stekning
  • 400g Färskpotatis
  • Salt
  • 200 g Smör
  • 1 st Burk kapris, fint skuren
  • 1 st Fint skuren schalottenlök
  • 0,5 dl Fint skuren persilja
  • 1 st Knippe gräslök, fint skuren
  • 1 st Citron
  • Salt
  • Till servering:
  • 1 dl Avhängd gräddfil, på spritspåse
  • 1 st Rödlök, tunt skuren på mandolin
  • 4 st Gräslöksblommor
  • Salt
  • Svartpeppar
Så här gör du:
  1. Strömming - Gör så här: Klipp fenan på strömmingen och salta den lätt.

  2. Vispa ihop ägg i en skål.

  3. Börja med att vända strömmingen i mjölet, sedan i ägg och sist ströbröd.

  4. Värm upp olja i en stekpanna och lägg i strömmingen.

  5. Stek strömmingen gyllene och vänd sedan och tillsätt smöret.

  6. Ös med smör tills helt gyllene och krispig.

  7. Nypotatis - Gör så här: 1. Koka potatisen försiktigt i saltat vatten.

  8. 2. Slå av vattnet och låt potatisen svalna något.

  9. 3. Skiva potatisen i skivor.

  10. Brynt smör med kapris och lök - Gör så här: 1. Bryn smöret i en kastrull till en nötig doft, låt svalna.

  11. 2. Vänd i kapris och schalottenlöken med örter.

  12. 3. Smaka av med citronjuice och salt.

  13. Metod: 1. Arrangera den skivade potatisen i botten utav tallriken.

  14. 2. Placera strömmingen på potatisen.

  15. 3. Spritsa gräddfilen ovanpå strömmingen och toppa med rödlök och blommor.

  16. 4. Slå på bryntsmör blandningen precis innan servering.

  17. 5. Toppa med några salt flingor och svartpeppar